Koninklijke Landmacht

Deze video maakt deel uit van een videoserie uit 2016 over de Koninklijke Landmacht.

In Nederland leven we in vrede en vrijheid. Onbetaalbaar, en niet vanzelfsprekend. Daarom beschermt Defensie wat ons dierbaar is.

Nederland verandert, de wereld om ons heen verandert. Veranderingen die van ons vragen om te doen waar we voor staan. Wij bij de Koninklijke Landmacht vechten voor vrede en vrijheid. We beschermen ons eigen en het bondgenootschappelijk grondgebied vanaf de grond.

Als open economie en samenleving heeft Nederland een groot belang bij internationale stabiliteit. We beschermen de zwakken, helpen waar mogelijk en bouwen waar anderen daar nog niet klaar voor zijn. Dat doen we overal in de wereld. Voor gevechts- of vredessituaties, om oplaaiende conflicten te bestrijden of om humanitaire hulp te verlenen.

Maar we beschermen ook dagelijks onze burgers met nationale inzet. Bij calamiteiten of wanneer er specialistische eenheden nodig zijn. Dit doen we om Nederland, onze burgers en onze belangen te beschermen.

Onze mensen zijn de kracht van de landmacht. Het is de militair op de grond die dat verschil maakt. De laatste 100 meter die bepalend zijn. Daarmee staan wij tussen de mensen en kijken ze in de ogen. We kunnen iedere vijand aan. Of hij nu gepantserd of bijna onzichtbaar is. Dat maakt ons uniek.

Wij gaan door waar anderen moeten stoppen. Teambelang gaat boven individueel belang. Wij doen wat noodzakelijk is. Ongeacht de gevolgen voor de militair zelf. Wij vechten voor vrede en vrijheid. 

Downloads