Orthopedie Techniek Aardenburg

Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg heeft een eigen instrumentmakerij: Orthopedie Techniek Aardenburg (OTA). Als u protheses of ortheses nodig heeft, laat u deze aanmeten bij OTA. OTA heeft ook een afdeling podologie.

Ruime ervaring

OTA is een volledig geaccrediteerde instrumentmakerij. Ze beschikken over ruime kennis en al meer dan 25 jaar ervaring. Door hun werk met militairen hebben zij veel ervaring met amputaties door traumatisch letsel . De specialisten bij OTA meten, maken en leveren prothesen en orthesen met passie en betrokkenheid. Zij proberen de kwaliteit van leven zoveel mogelijk terug te geven aan revalidanten.

De zorg voor militairen richt zich op terugkeer naar de eenheid en voldoen aan de functie-eisen die daarbij horen. Militairen zetten zich in voor onze vrede en veiligheid. Wanneer zij gewond raken verdienen zij de best mogelijke revalidatiezorg.

Prothesen of orthesen

U kunt bij OTA terecht voor alle soorten arm- en beenprothesen. Een prothese vervangt een lichaamsdeel en ondersteunt het lichaam. Een orthese corrigeert of ondersteunt een lichaamsdeel of -functie en kan bepaalde bewegingen of vergroeiingen tegengaan. Orthesen helpen onder meer bij artrose, letsel aan botten en pezen, rugklachten, verlamming en stabiliteitsproblemen.

Orthesen die u bij OTA kunt krijgen:

De paskamermedewerker

U krijgt te maken met de paskamermedewerker als u een hulpmiddel komt aanmeten. Het is altijd dezelfde paskamermedewerker die u helpt en deze is ook uw aanspreekpunt. De paskamermedewerker is verantwoordelijk voor het aanmeten van het hulpmiddel en dat het hulpmiddel op maat en met de nodige uitleg en instructies aan u wordt geleverd.

Nazorg

Meestal komt u een aantal weken na het afleveren van uw hulpmiddel terug voor controle bij uw paskamermedewerker. Als er vragen zijn kunt u die tijdens de controle stellen. Na deze laatste controle kunt u altijd contact opnemen met OTA voor advies.

Afdeling podologie

OTA heeft ook een afdeling podologie. U kunt hier met een verwijzing van een specialist of huisarts steunzolen krijgen. Steunzolen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar sommige aanvullende verzekeringen vergoeden ze wel. Voor militairen worden steunzolen vergoed.

Second opinion

Een prothese of orthese maken is maatwerk. Als u niet tevreden bent of met vragen zit, kan het helpen om een tweede specialist mee te laten kijken. Als u al een prothese of orthese draagt, is een second opinion bij OTA gratis. U kunt op afspraak altijd terecht bij OTA voor een vrijblijvend advies.

Afspraak maken

U krijgt van uw arts een verwijsbrief voor een orthopedisch hulpmiddel. Met deze brief kunt u zelf een afspraak maken door te bellen met (0343) 59 84 35 of stuur een e-mail ota@mrcdoorn.nl. Als de arts uw verwijzing rechtstreeks naar ons stuurt, dan neemt een van onze medewerkers contact met u op. U kunt ook zelf contact opnemen om een afspraak te maken als de gebruikstermijn van uw hulpmiddel is verstreken en het aan vervanging toe is.