Steunzolen

U hebt bij Orthopedie Techniek Aardenburg steunzolen laten aanmeten. De steunzolen krijgt u direct mee of ontvangt u per post. Hier leest u wat u moet doen als u de steunzolen ontvangt en met wie u contact kunt opnemen als u vragen hebt.

Passend maken

Voor u de steunzolen in uw schoenen stopt moet u eerst de binnenzolen die er al inzitten verwijderen. Het is belangrijk dat u de juiste steunzool in de juiste schoen draagt. Onderop de steunzolen staat voor welk type schoen de steunzool bedoeld is. Tijdens het aanmeten bespreken we dit met u. Soms zijn de steunzolen iets te lang en moet u ze passend maken. Dit doet u met behulp van uw oude binnenzolen. U kunt de steunzool inkorten door aan de voorkant een stuk af te knippen.

Let op: knip nooit een stuk van de achterkant.

Leg de binnenzool van uw schoen op uw nieuwe steunzool en zorg dat de achterkant van beide zolen gelijk ligt. Teken een lijn langs de binnenzool op het stuk steunzool dat aan de voorkant uitsteekt en knip dat af langs die lijn.

Aan steunzolen moet u wennen

Uw lichaam moet met steunzolen wennen aan de nieuwe stand van uw voeten. Draag de steunzolen direct om zo snel mogelijk aan die nieuwe stand te wennen, maar bouw dit wel langzaam op. De eerste week draagt u de steunzolen 4 uur per dag en daarna bouwt u dit elke dag een beetje op.

Let op: gooi u oude binnenzolen dus niet direct weg.

Het kan 4 tot 6 weken duren voor u helemaal gewend bent aan de steunzolen. Na 6 weken moet het dragen de steunzolen comfortabel zijn. Neem contact op met Orthopedie Techniek Aardenburg als dat niet zo is.

Onderhoud

Het is belangrijk om uw schoenen en uw steunzolen te luchten en droog te houden. Haal daarom aan het einde van de dag uw steunzolen uit uw schoenen.

Let op: was de steunzolen niet met water of in de wasmachine.

Elk jaar nieuwe steunzolen

Steunzolen gaan ongeveer een jaar mee als u ze vaak gebruikt. U kunt 1 jaar na het aanvragen van uw steunzolen nieuwe steunzolen aanvragen. Als er medisch niets veranderd is, kan dit zonder verwijsbrief via e-mail naar ota@mrcdoorn.nl.