Uitbreiden milieuruimte voor werkzaamheden op Vliegbasis Woensdrecht

Gemeente Woensdrecht

Vliegbasis Woensdrecht heeft extra milieu- en vergunningsruimte nodig. Onder meer voor motorenonderhoud, oefen- en trainingsfaciliteiten voor de brandweer, platform- en opslagruimte en activiteiten van medegebruikers zoals Fokker en de Rijopleiding Defensie. Daarnaast is er meer (internationaal) behoefte aan proefdraaien met F135-motoren. De F135-proefdraaifaciliteit neemt toe van 30 testruns naar 80 testruns per jaar.

Bijeenkomsten

Defensie houdt informatiebijeenkomsten over de ruimte die ze nodig heeft. Kijk op de pagina Informatiebijeenkomsten waar en wanneer deze zijn.

Meer weten?

Meer informatie vindt u in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Daarin staat voor heel Nederland beschreven welke ruimte Defensie zoekt. 

Op het NRD kon u tot 12 februari 2024 reageren. Er kwamen ruim 2.200 reacties binnen. De volledige reactie van Defensie is terug te vinden in de Nota van Antwoord.

Via de pagina Ruimte voor Defensie vindt u de informatie in het kort en een snel overzicht van heel Nederland. in de infographic ziet u in welk deel van het proces het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie is.