Gebruik van kazerne Budel en uitbreiden Weerterheide

Gemeenten Cranendonck en Weert

Om te oefenen op de Weerterheide heeft Defensie faciliteiten in de buurt nodig, zoals tankvoorzieningen, een afspuitplaats en voor infrastructuur. Hiervoor wil Defensie de kazerne in Budel gebruiken, die nu verhuurd is aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Daarnaast heeft Defensie meer grond nodig rond het oefenterrein Weerterheide. Dat is nu te klein en niet geschikt om te trainen in compagnieverband (100 tot 150 militairen).

Bijeenkomsten

Defensie houdt informatiebijeenkomsten over de ruimte die ze nodig heeft. Kijk op de pagina Informatiebijeenkomsten waar en wanneer deze zijn.

Meer weten?

Meer informatie vindt u in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Daarin staat voor heel Nederland beschreven welke ruimte Defensie zoekt. 

Op het NRD kon u tot 12 februari 2024 reageren. Er kwamen ruim 2.200 reacties binnen. De volledige reactie van Defensie is terug te vinden in de Nota van Antwoord.

Via de pagina Ruimte voor Defensie vindt u de informatie in het kort en een snel overzicht van heel Nederland. in de infographic ziet u in welk deel van het proces het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie is.