Marechausseecommandant Leijtens nieuwe directeur Frontex

Luitenant-generaal Hans Leijtens wordt de nieuwe directeur van Frontex. Dit grensagentschap bewaakt de Europese buitengrenzen. Leijtens is op dit moment commandant Koninklijke Marechaussee. Het is nog onbekend wanneer hij aan zijn nieuwe functie begint en wie hem opvolgt.

Vergroot afbeelding Luitenant-generaal Hans Leijtens.
Luitenant-generaal Hans Leijtens.

Zijn huidige functie bekleedt Leijtens sinds 2 september 2019. In die rol is hij tevens Gouverneur der Residentie en daarmee verantwoordelijk voor het militair ceremonieel in de hofstad. Van mei 2012 tot eind 2015 vervulde hij deze functies ook.

Eind 2015 verliet Leijtens Defensie. Hij vervulde een aantal functies als lid van de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zo was hij onder meer directeur-generaal van de belastingdienst.