Thuisfront in de watten gelegd tijdens We@Home

Schmink voor de kinderen, een beautycorner voor de (jong)volwassenen en een optreden van zanger Wolter Kroes. De Thuisfrontcontactdag We@Home had ook dit jaar weer voor ieder wat wils. Twee keer per jaar wordt het thuisfront van uitgezonden militairen en leden van de Nationale Politie in de watten gelegd. Locatie was afgelopen weekend evenementencomplex Hart van Holland in Nijkerk.

Vergroot afbeelding Het thuisfront maakt foto's van een verkleed jongetje.
Het thuisfront kwam samen tijdens We@Home.

Zoals altijd was er deze middag een gevarieerd programma. Zo konden de allerjongsten langs bij de kerstman en zijn elfen. Wie daar minder trek in had, kon losgaan in de Technozone. Die was volledig in winterstijl ingericht. Met zo’n 700 bezoekers was de contactdag goed bezocht.

Vergroot afbeelding Gamende familieleden van militairen.
Er was voor mensen van alle leeftijden wat te doen.

Inzet

Voor sommige families van militairen kwam de uitzending wel heel snel. Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten (P-CDS) viceadmiraal Boudewijn Boots stond daarom kort stil bij deze groep, die onlangs naar Cyprus vertrok. De militairen kunnen vanaf daar ingezet worden als er bijvoorbeeld evacuaties vanuit Gaza worden gedaan.

“December is een maand met veel feestdagen” zei Boots. “Het is normaal al lastig om je relatie tijdens inzet te missen, maar nu natuurlijk helemaal.” Hij was blij dat de Thuisfrontdag ook nu weer veel aanmeldingen had. “Dat laat duidelijk de steun van het thuisfront aan de uitgezonden militairen en leden van de Nationale Politie zien.”

Los van alle festiviteiten, konden familieleden met vragen en opmerkingen terecht bij de P-CDS. Wie nog post wilde sturen naar een uitzendgebied, kon dat eveneens in Nijkerk doen.