Post verzenden naar Defensiemedewerkers in het buitenland

Post voor Defensiemedewerkers in het buitenland kunt u verzenden via de Militaire Post Organisatie (MPO). Als postadres gebruikt u daarvoor het NAPO-nummer. De verzendvoorwaarden vindt u op deze pagina.

Verzendvoorwaarden MPO

  • Schrijf uw eigen postcode en huisnummer op het poststuk.
  • U betaalt alleen de verzendkosten naar Utrecht aan PostNL. Poststukken kunt u ook gratis inleveren bij de MPO of op thuisfrontdagen.
  • Schrijf het land waar de Defensiemedewerker zit niet op uw poststuk.
  • Op poststukken met goederen moet een CN22 douaneformulier (PDF, 103 KB). Vul hier duidelijk op in wat er in het poststuk zit en verstuur alleen goederen die u mag versturen.
  • Houd ook altijd rekening met de verzendvoorwaarden van PostNL.

Gewicht en afmeting:

  • Maximaal 2 kilo.
  • Maximaal 60 centimeter lang en bij elkaar (lengte plus breedte plus hoogte) maximaal 90 centimeter.
  • Een posterkoker mag maximaal 90 centimeter lang en maximaal 14 centimeter doorsnede.

Tip: nummer uw poststukken. U voorkomt zo verwarring als post in een andere volgorde aankomt.

NAPO-nummers en verboden goederen

Locaties waar Defensiemedewerkers werken krijgen van de MPO een NAPO-nummer. Wat verboden is om te verzenden, kan per locatie verschillen. U vindt dit samen met de rest van de verzendinformatie in het overzicht met NAPO-nummers.

Opbrengsten van acties

Wilt u voor militairen in het buitenland een actie opzetten? Bijvoorbeeld schoolspullen inzamelen voor een weeshuis en die laten versturen naar het missiegebied. Neem dan eerst contact op met de MPO. Het is niet altijd mogelijk om de opbrengst van uw actie via Defensie te versturen.

Post brengen

U kunt uw poststukken ook zelf inleveren bij de MPO. Let op: het bezoekadres is niet hetzelfde als het postadres op het CN22 douaneformulier.

Bezoekadres: Groeneweg 21, Bunnik.

Contact

Heeft u vragen? Bel met de MPO via (088) 953 04 47 (maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 16.00 uur), of e-mail naar mpo@mindef.nl.