Schietbaan voor Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) op Vliegbasis Woensdrecht

Gemeente Woensdrecht

De KSML op Vliegbasis Woensdrecht is het opleidingsinstituut van de luchtmacht. De vliegbasis is voor schietfaciliteiten nu afhankelijk van lokale schietverenigingen en andere krijgsmachtonderdelen. Omdat het aantal cursisten in 2024 waarschijnlijk groeit van 260 naar 800 per jaar, groeit ook het aantal schietmomenten. Op de vliegbasis moet daarom een nieuwe buitenschietbaan komen voor dagelijks gebruik. In de buurt zijn er weinig andere mogelijkheden, of zijn schietbanen al volgeboekt.

Bijeenkomsten

Defensie houdt informatiebijeenkomsten over de ruimte die ze nodig heeft. Kijk op de pagina Informatiebijeenkomsten waar en wanneer deze zijn.

Meer weten?

Meer informatie vindt u in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Daarin staat voor heel Nederland beschreven welke ruimte Defensie zoekt. 

Op het NRD kon u tot 12 februari 2024 reageren. Er kwamen ruim 2.200 reacties binnen. De volledige reactie van Defensie is terug te vinden in de Nota van Antwoord.

Via de pagina Ruimte voor Defensie vindt u de informatie in het kort en een snel overzicht van heel Nederland. in de infographic ziet u in welk deel van het proces het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie is.