Fysieke en geluidsruimte op oefenterrein Oirschotse Heide

Gemeente Oirschot

Er is 200 hectare extra oefenterrein nodig op de Oirschotse Heide. Het oefenterrein is nu niet meer geschikt om in compagnieverband (100 tot 150 militairen) te kunnen trainen. Dit komt omdat er tegenwoordig nieuwe middelen en nieuwe manieren van optreden zijn. Uitbreiding zorgt ervoor dat eenheden zich kunnen voorbereiden op echte inzet.

Bijeenkomsten

Defensie houdt informatiebijeenkomsten over de ruimte die ze nodig heeft. Kijk op de pagina Informatiebijeenkomsten waar en wanneer deze zijn.

Meer weten?

Meer informatie vindt u in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Daarin staat voor heel Nederland beschreven welke ruimte Defensie zoekt. 

Op het NRD kon u tot 12 februari 2024 reageren. Er kwamen ruim 2.200 reacties binnen. De volledige reactie van Defensie is terug te vinden in de Nota van Antwoord.

Via de pagina Ruimte voor Defensie vindt u de informatie in het kort en een snel overzicht van heel Nederland. in de infographic ziet u in welk deel van het proces het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie is.