Horizontale oranje balk in diverse kleurschakeringen.

Onderzoek ISAF-veteranen

Defensie wil graag weten hoe het met de ruim 25.000 ISAF-veteranen gaat. En hoe zij de nazorg ervaren. Daarom heeft  Defensie deze groep veteranen in november 2018 uitgenodigd een vragenlijst in te vullen. Het aantal deelnemers was groot: ruim 8.700 ISAF-veteranen hebben meegedaan aan het onderzoek.

Waar vind ik de onderzoeksresultaten?

Defensie publiceert eind juni de eerste onderzoeksresultaten in de Veteranennota 2018-2019 en op deze webpagina. Daarnaast besteedt het veteranenblad Checkpoint aandacht aan het onderzoek ISAF-veteranen.

Eind 2019 verschijnt een uitgebreide samenvatting van het onderzoeksrapport en dat kunt u dan ook op deze webpagina lezen.

Doel van dit onderzoek

Defensie wil met dit onderzoek een beter beeld krijgen van de gevolgen van de uitzending naar Afghanistan. Welke invloed heeft het op uw leven en hoe voelt u zich nu? Dat kan positief of negatief zijn, of allebei. Ook wil Defensie weten of er wensen zijn op het gebied van (na)zorg. Met de resultaten van dit onderzoek kan er een beter veteranenbeleid komen.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen over het onderzoek? Stuur dan een e-mail naar de afdeling Trends, Onderzoek en Statistiek van Defensie: ISAFonderzoek@mindef.nl.