Goede resultaten voor Nederlanders op eerste dag Invictus Games

Hoewel de Invictus Games in het teken staan van ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, boekte de Nederlandse equipe op de eerste dag mooie resultaten. Bijvoorbeeld de ‘atletiekers’ korporaal Danielo Mercera en Paolo Mooi. Beide mannen kwalificeerden zich op de 100 meter sprint voor de finale van morgen.

Eveneens op het onderdeel atletiek finishte Machteld Bots-Bottinga van de landmacht als vierde op de 1.500 meter. Dat ze in Düsseldorf naast de medailles greep, maakte haar niet uit. “In de laatste bocht tinkelde mijn hele lichaam en was ik leeg. Op de finishlijn was ik echter blij. Dat kwam omdat ik hoe dan ook wilde finishen. Aangezien mijn voorbereiding op de Invictus Games met vallen en opstaan verliep, ben ik trots met mijn vierde plaats”, aldus de militair jurist van de landmacht. Zij doet ook mee aan indoor roeien.

'Ons kent ons’ sfeer

Machteld omschrijft haar deelname aan de Invictus Games als ‘een onbeschrijfelijke ervaring’. “Er heerst een ‘ons kent ons’ sfeer, terwijl bijna niemand elkaar kent. De onderlinge verbondenheid is groot. Daarnaast maakt iedereen mentaal stappen voorwaarts, ook ik. Maar ik laat me niet gek maken.”

Vergroot afbeelding Juichende familie en vrienden met Nederlandse vlaggen achter dranghekken.
Familie en vrienden.

Voor volgende ronde

Ook Suzan van der Sloot kan terugkijken op een succesvolle eerste dag. Op het onderdeel atletiek (400 meter) kwalificeerde zij zich voor de volgende ronde.