Defensieacademie

Deze hoofdrubriek bevat 4 rubrieken:

Bibliotheek Nederlandse Defensie Academie

De bibliotheek Nederlandse Defensie Academie (NLDA) is gespecialiseerd in militair wetenschappelijke literatuur. De zoekmachine Metasearch ontsluit de collectie van de bibliotheek. U kunt inloggen met uw @nlda.nl account of als gast. Er zijn 2 bibliotheek-locaties: in Breda en in Den Helder.

Bibliotheek KIM in Den Helder

De fysieke collectie bestaat uit ruim 30.000 banden en hardcopy tijdschriftabonnementen, computerprogrammatuur, audiovisueel materiaal en een cd-rom-collectie. Daarnaast beschikt de bibliotheek over een ruime collectie algemene naslagwerken, zoals woordenboeken, encyclopedieën en atlassen. De zwaartepunten van de collectie zijn internationale politiek, geschiedenis, recht, Sewaco en platformsystemen.

Bibliotheek KMA in Breda

De fysieke collectie bestaat uit ruim 160.000 banden, waaronder boeken, cd-rom’s, dvd’s, oude drukken, kaarten, handschriften en hardcopy tijdschriften. De zwaartepunten van de collectie zijn krijgswetenschappen, (militaire) bedrijfskunde, (militaire) gedragswetenschappen, wapentechniek, militaire geschiedenis en internationale betrekkingen. De atlassen van Blaeu en een boek van Dürer uit 1535 zijn prachtige voorbeelden uit de oude collectie.

Defensie beschermt wat ons dierbaar is.