MIVD opgave persoonlijke gegevens veiligheidsonderzoek A

Werkt u bij Defensie of heeft u gesolliciteerd bij Defensie? En heeft de veiligheidsfunctionaris u gevraagd om een Opgave Persoonlijke Gegevens in te vullen? U kunt het formulier voor niveau A op deze pagina downloaden. Meer informatie over het veiligheidsonderzoek en formulieren voor niveau B en C vindt u op de pagina Veiligheidsonderzoeken.

Tips voor het invullen van de formulieren in Adobe

Gebruik laptop of pc. Op een tablet of smartphone werkt het niet altijd.  Gebruik alleen Adobe Reader om de pdf-formulieren in te vullen. Staat Adobe nog niet op uw computer? Dan kunt u de laatste versie van Adobe Reader gratis downloaden.

Staat Adobe al op de computer? Volg dan de volgende stappen:

 1. Klik op deze pagina op het juiste formulier en download deze.
 2. Open Adobe Reader.
 3. Kies 'bestand' en dan 'openen'. 
 4. Ga naar de map waar het bestand is opgeslagen (meestal is dat de map 'downloads').
 5. Dubbelklik op het gekozen formulier.

Apple-gebruiker? Volg deze tips

Gebruikt u Apple-apparatuur, bijvoorbeeld een Macbook? Volg dan deze instructies.

 1. Zorg dat Adobe Reader op het apparaat geïnstalleerd staat (u kunt deze applicatie eventueel downloaden in de appstore).
 2. Start Adobe Reader en open een ander .pdf-bestand.
 3. U krijgt een melding dat Adobe Reader niet de standaard applicatie is om .pdf-bestanden mee te openen. Antwoord 'Ja' op de vraag of dat moet worden aangepast naar Adobe Reader.

Als u deze stappen heeft doorlopen, worden .pdf-bestanden niet langer in de standaard internetbrowser Safari geopend, maar in Adobe. 

Belangrijk: gebruik altijd de nieuwste versie

Het is belangrijk dat u de nieuwste versie van het formulier gebruikt. Als u een oud formulier instuurt, duurt uw veiligheidsonderzoek langer. 

Download het formulier op deze website. Dan weet u altijd zeker dat u de juiste versie gebruikt. Controleer dit door onderaan elke pagina het versienummer te bekijken:

 • Bij de Opgave Persoonlijke Gegevens A is dit versie 01/22.
 • Bij het Engelstalige formulier voor het veiligheidsonderzoek A (Questionnaire Security Screening A) is dit versie 08/22.

Bewaar het formulier tot het onderzoek klaar is

 • De MIVD adviseert het formulier tot na het veiligheidsonderzoek op uw computer te bewaren. Dan kunt u het makkelijker aanpassen als blijkt dat er toch gegevens ontbreken.
 • Als het veiligheidsonderzoek klaar is, kunt u het formulier van uw computer verwijderen. Dat is wel zo veilig. Leeg na het verwijderen ook de prullenmand van uw computer.

Komt u er niet uit?

 • Bij wie kunt u terecht met vragen over het veiligheidsonderzoek?
  • Werkt u al bij Defensie? Dan kunt u terecht bij uw beveiligingsfunctionaris.
  • Heeft u gesolliciteerd voor een functie bij Defensie? Neem dan contact op met de afdeling Werving en Selectie.
  • Gaat u als inhuur bij Defensie werken? Dan kunt u terecht bij uw eigen werkgever.