Korps Commandotroepen

Het Korps Commandotroepen (KCT) is de speciale eenheid van de Koninklijke Landmacht. Commando’s voeren als zelfstandige eenheid speciale operaties uit in vijandelijk gebied. En ze verlenen steun aan bondgenoten en eenheden van landmacht, luchtmacht en marine. Deze video maakt deel uit van een videoserie uit 2016 over de Koninklijke Landmacht.

De special forces van de Nederlandse landmacht, het Korps Commandotroepen, is de fitste en meest veelzijdige eenheid van de hele krijgsmacht. Een plekje in het Korps Commandotroepen is dan ook alleen voor de allerbesten weggelegd. Deze uiterst getrainde eenheid staat 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, paraat voor speciale operaties. Wereldwijd.

De meeste mensen kennen deze eenheid van acties waarbij ze terroristische netwerken verstoren of bermbommakers oppakken. Maar het Korps Commandotroepen doet veel meer. De commando's verzamelen inlichtingen. Dit doen ze door bijvoorbeeld vijandelijk gebied in te trekken en in kaart te brengen waar de vijand zich bevindt en hoe hij zich beweegt. Geheel zelfvoorzienend maken ze dreigingsanalyses en doen doelverkenningen. Met deze informatie kan verder gepland worden hoe bijvoorbeeld een missie verder gaat verlopen. Ze voeren offensieve taken uit. Denk aan terreurbestrijding, het uitschakelen van vijandelijk personeel en materieel of het beëindigen van gijzelingen van Nederlandse staatsburgers in het buitenland. Met hun specialistische kennis assisteren ze buitenlandse militaire eenheden door hen op te leiden, te trainen of gezamenlijk speciale operaties uit te voeren.

Moed, beleid, trouw, eer en trots. Deze militairen zijn onverzettelijk. Om deel te kunnen zijn van deze eenheid moet je kunnen volharden in het veld onder alle omstandigheden. Bij het Korps Commandotroepen is het nu of nooit.

Downloads