Innovatie bij de landmacht

Deze video over innovatie bij de landmacht maakt deel uit van een videoserie uit 2016 over de Koninklijke Landmacht.

Onze samenleving en de wereld om ons heen veranderen in hoog tempo. Innovatie zorgt ervoor dat de landmacht op de toekomst voorbereid blijft. Want als je nu niet investeert in later, sta je straks met lege handen.

Militairen zijn van nature inventief. Zo leidde het opsporen van geïmproviseerde bommen tijdens uitzendingen tot ontwikkeling van search teams. Deze specialistische kennis komt nu ook de binnenlandse veiligheid ten goede, wanneer deze teams bijvoorbeeld de politie assisteren bij het opsporen van verborgen wapens.

Innoveren doen we niet alleen. Samen met het Nederlandse bedrijfsleven ontwikkelden we bijvoorbeeld speciale videogames. Naast echte trainingen in het veld kunnen militairen zich in een virtuele omgeving goed voorbereiden op fysieke inzet in het missiegebied, zonder verbruik van brandstoffen en munitie. 

Innovatie vindt ook plaats door samenwerking met civiele ziekenhuizen. De uitwisseling van geneeskundig personeel zorgt voor behoud van relevante kennis onder onze mensen. En staat in de ziekenhuizen garant voor handen aan het bed. 

Door ons te vebinden met het bedrijfsleven, kennisinstituten zoals TNO en ziekenhuizen kunnen vernieuwende werkwijzen ontstaan. En maken we elkaar sterker. Voor de vrede en vrijheid in Nederland, en daarbuiten.

Downloads