Leiderschap en vorming bij de landmacht

Deze video over leiderschap en vorming bij de landmacht maakt deel uit van een videoserie uit 2016 over de Koninklijke Landmacht.

Vechten voor vrede en vrijheid is de kerntaak van de Koninklijke Landmacht. Militairen komen daarbij soms in situaties terecht die het uiterste van zichzelf en hun team vragen. Daarom investeren we in de vorming- en leiderschapskwaliteiten van onze mensen. En leggen de lat hoog, erg hoog. Omdat ons werk dat van ons eist. 

Conflicten ontstaan altijd tussen mensen. En worden uiteindelijk opgelost op het land. Daar waar mensen leven en wonen. Daar waar we elkaar in de ogen kijken. Daar waar de steun ophoudt. En de soldaat op zichzelf en de groep is aangewezen. Waar we in een seconde beslissen of we moeten redden, praten, vechten of bemiddelen. In het meest extreme kunnen beslissen over leven en dood.

Vorming en leiderschap zijn voorwaarden om dit te kunnen. Vormen is jezelf een spiegel kunnen voorhouden. Waar liggen mijn grenzen? Hoe reageer ik als ik daar overheen ga? Wat betekent mijn gedrag voor anderen? Door intensieve opleiding en training, onder realistische omstandigheden, ontwikkelen we unieke leiders. Elke individuele kwaliteit moeten we benutten en alleen door samenwerken kunnen we succesvol zijn. We zijn bereid om alles te geven om anderen te helpen. Moed, toewijding en veerkracht, dat zit in de vezels van iedere militair. 

Wij gaan door waar anderen moeten stoppen. 

Downloads