Defensiehelikopters droppen 736.000 liter water op natuurbrand in De Peel

De Cougar- en Chinook-transporthelikopters van Defensie, vandaag ingezet voor de natuurbrand in De Peel, hebben ongeveer 736.000 liter water op de vuurzee gedropt. Daarmee leverden beide toestellen een forse bijdrage aan de bestrijding van de brand. Bij het invallen van de schemer zijn de toestellen met blussen gestopt. Rond 21.00 uur waren ze terug op Vliegbasis Gilze-Rijen.

Vergroot afbeelding Chinook dropt zo'n 10.000 liter.
Deze Chinook dropte steeds zo'n 10.000 liter per keer op het vuur.

De brand bij het Limburgse Griendtsveen is inmiddels beheersbaar, maar de brandweer moet voorlopig nog wel nablussen. Iets dat mogelijk meerdere dagen in beslag neemt. Het vuur is dus nog niet onder controle.
Het gaat om een oppervlak van zeker 34 hectare.

156 keer water gedropt

De  helikopters van het Defensie Helikopter Commando zijn gezamenlijk maar liefst 156 keer af en aangevlogen om water te droppen. Dat gebeurde door hun flexibele waterzakken, zogenoemde bambi buckets, te vullen met water uit een plas bij het nabijgelegen Liessel.