Zr.Ms. Groningen en kustwacht onderscheppen 1.620 kg drugs, verdachte overlijdt

Marineschip Zr.Ms. Groningen, momenteel voor de Kustwacht Caribisch gebied varend, heeft in de Caribische Zee een snelle boot onderschept. Het betreft een zogenoemde go-fast die een grote lading verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne, vervoerde.

Vergroot afbeelding Een partij drugs.
Zr.Ms. Groningen en de kustwacht onderschepten 1.620 kg drugs.

Aan boord van de go-fast zaten 5 opvarenden. Op het moment dat ze door hadden dat ze waren betrapt, gooiden ze verschillende balen overboord. Dat deel van de lading is verloren gegaan. Ruim 1.620 kg verdovende middelen is in beslag genomen. Tijdens de onderscheppingsactie is er door de kustwacht geschoten. Hierbij is een opvarende van de go-fast om het leven gekomen.

De verdachten, het stoffelijk overschot en de contrabande zijn door de Kustwacht Caribisch Gebied overgedragen aan het Korps Politie Curacao. Die zet het onderzoek voort. Nu de kustwacht betrokken was bij de onderschepping en er iemand om het leven is gekomen, is ook de landsrecherche betrokken bij het onderzoek.