Veteranenvlag wappert voortaan in heel Nederland

Op het Haagse Malieveld is vanmiddag de speciale veteranenvlag gehesen. Dat gebeurde als aftrap van de 17e editie van de Nederlandse Veteranendag. Dit is een eerbetoon aan de militairen die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Het dundoek wappert niet alleen in de Hofstad, maar voortaan ook op veel veteranendagen in gemeenten. Het veteranen Platform schonk afgelopen weken bijna 1.000 exemplaren aan instanties in Nederland, zoals bij hen aangesloten veteranenorganisaties. Verder kregen overheidsinstellingen, waaronder de marine, de landmacht, de luchtmacht en de marechaussee een vlag. Ook openbare bibliotheken, Veteranencafés en ontmoetingscentra voor veteranen zijn ervan voorzien.

Ontwerp

Srebrenica-veteraan Edo van den Berg bedacht en ontwierp de vlag. Dat iedere veteraan er zich in zou moeten herkennen, speelde daarbij een rol.

De speciale veteranenvlag is er doordat het Veteranen Platform, het vfonds, de Veteranenshop en Defensie zich er hard voor maakten.