Informatie over nieuwe kleding en uitrusting op defensie.nl

De Nederlandse militair krijgt de komende jaren nieuwe kleding en uitrusting. Vervangen worden helm, uitrusting, laarzen en kleding. Dit gebeurt vanuit het project STRONG (Soldier Transformation OnGoing). De militair gaat naar een compleet soldaatsysteem, waar alles met elkaar samenhangt en op elkaar past. Op defensie.nl staat al jaren informatie over bewapening, rijdend, vliegend en varend materieel. Sinds deze week is ook te zien en te lezen hoe de Nederlandse militair de komende jaren helemaal in het nieuw wordt gestoken.

Vergroot afbeelding De Commandant der Strijdkrachten drukt op een knop.
Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer zette met een druk op de knop de internetpagina’s over STRONG online.

Er komt niet alleen een gevechtspak in een nieuw camouflagepatroon, maar ook een op elkaar afgestemde helm en uitrusting en straks een ruim assortiment aan gevechtslaarzen.

Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer zette met een druk op de knop de internetpagina’s over STRONG online. Hierop zijn de nieuwe spullen in beeld gebracht en staat de grove planning over wanneer ze uitgereikt kunnen worden. “Met de nieuwe spullen, die komende periode stapsgewijs worden ingevoerd, doen we recht aan de primaire behoefte van onze militairen”, meent Bauer. “Het gaat om professionele kleding en uitrusting voor militairen op de grond, in de lucht op zee en aan de grens.” Wat de CDS betreft past die militair zo naadloos bij de visie op de toekomst volgens de Defensievisie 2035.

Bauer wil ontvangers van de nieuwe middelen wel behoeden voor teleurstellingen. ”Het is een complexe operatie waarbij het om enorme aantallen gaat. We kunnen militairen daardoor pas kort van te voren vertellen wanneer ze spullen krijgen”, waarschuwt hij.

Laatste informatie

De meest recente informatie gaat direct online. Beeldmateriaal wordt pas getoond als (proefmodellen van) de uitrusting en de kleding beschikbaar zijn. Daarom blijven de pagina’s ‘under construction’ en worden steeds aangevuld. Hou ze dus in de gaten!

App voor Defensiepersoneel

Speciaal voor militairen is de STRONG-app ontwikkeld. Deze is alleen voor Defensiemedewerkers, en naar verwachting eind maart te downloaden. In de app kunnen zij zien hoe de uitrusting optimaal is te gebruiken en hoe alles is af te stellen en te koppelen zodat alles comfortabel zit. Ook is er andere informatie en instructie over de nieuwste kleding en uitrusting te vinden.