Marechaussee levert bijstand aan politie voor handhaving openbare orde

De Koninklijke Marechaussee heeft de afgelopen week bijstand geleverd aan de politie voor het handhaven van de openbare orde. Sinds het ingaan van de avondklok stonden elke avond 2 pelotons van de Landelijke Bijstandsorganisatie (LBO) paraat.

Zij stonden klaar om in te grijpen bij onlusten of overige handhaving van de openbare orde. Sinds de antikrakersrellen van zo’n 40 jaar geleden was de LBO niet meer op zo’n grote schaal betrokken bij zoveel geweld op straat.

In Breda, Eindhoven, Helmond, ’s Hertogenbosch, Roosendaal, Rotterdam, Stein, Urk en Venlo stond de marechaussee paraat om buitensporige geweld samen met de politie te stoppen.

Waar de marechaussee mee te kampen had? Lees het nu in het zojuist verschenen KMarMagazine.