Documentaire over wereldrecord speedmars mariniers vanavond op tv

De documentaire over de succesvolle poging van het Korps Mariniers om wereldrecord speedmars te verbreken, is vanavond op tv. “You’ll Never Walk Alone” is om 22.10 uur te zien op NPO2.

De makers hebben 2 jaar lang 22 mariniers gevolgd, in hun jacht op het wereldrecord speedmars. Daarbij is het de bedoeling om in militair tenue met 18 kilo bepakking zo snel mogelijk een marathon te lopen.

Doel van de mariniers was om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Hun goede vriend en collega Cas van Bakel stond hierbij centraal. De kikvorsman van de Special Operation Forces van de mariniers leed op dat moment aan een zeldzame en agressieve vorm van kanker.

Proces van dichtbij

Tijdens de 50 minuten durende documentaire van PowNed, geproduceerd door Vincent TV Producties, wordt het proces van dichtbij gevolgd. De mariniers trainen onder leiding van luitenant Gerwin van Triest, in de hoop hun zieke collega na afloop van de poging in de armen te kunnen vliegen. Zo ver komt het helaas niet, want Van Bakel overlijdt op 30 januari 2020.

Met hun overleden collega in gedachten, gaan de mariniers verder met hun training. Zij halen er zelfs extra motivatie uit. Uiteindelijk lukt het ze op 24 oktober 2020 in Den Helder het oude record met maar liefst 18 minuten te verpulveren.