Directie Materiële Instandhouding

Het onderhoud van schepen, onderzeeboten en systemen bij de marine gebeurt bij de Directie Materiële Instandhouding (DMI) in Den Helder. Hier werken specialisten aan de hightech installaties: voortstuwing, elektronica en wapensystemen aan boord.

Video: Directie Materiële Instandhouding

De Directie Materiële Instandhouding zorgt achter de schermen dat schepen naar zee kunnen en mariniers kunnen opereren. De DMI is verantwoordelijk voor het onderhoud van al het materieel van de Koninklijke Marine. Of het nu gaat om de vloot of eenheden van het Korps Mariniers. De DMI is erbij betrokken.

Het technisch hoogwaardige bedrijf is verantwoordelijk voor het onderhoud van alle onderdelen en systemen van een schip op het gebied van platform, sensoren, wapens en communicatie. De ondersteuning begint al tijdens de nieuwbouw en ontwerpfase en strekt zich uit over de gehele levenscyclus van het materieel. Ruim 2.000 burgers en militairen zorgen er voor dat materieel en dienstverlening aan de gestelde eisen voldoet. Zij doen dat hier in Nederland en waar en wanneer nodig in missiegebieden wereldwijd.

Maar de DMI doet meer dan alleen onderhoud. Ze zorgt ook voor de logistieke ondersteuning. De DMI zorgt voor alle aspecten op het gebied van de bevoorrading, zoals voorraadmanagement, inkoop, opslag en fysieke distributie. Zij maken mogelijk dat de Koninklijke Marine 24/7 kan opereren. Want zonder onderhoud geen inzet.

Onderhoudservaring

De DMI is betrokken bij alle fasen van de ontwikkeling en het gebruik van een schip, of bijvoorbeeld een radarsysteem:

  • het deelt ervaringen bij het ontwerpen; 
  • het maakt nieuwe schepen en systemen klaar voor gebruik;
  • het verzorgt het onderhoud.

Klanten DMI

De DMI heeft veel klanten. Allereerst de marine, landmacht, luchtmacht, marechaussee en ondersteunende diensten van Defensie. Daarnaast werkt de DMI voor andere ministeries en internationale partners.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt over de DMI kunt een e-mail sturen naar communicatie.marine@mindef.nl. Wilt u informatie over het werken bij de DMI ga naar de website werkenbijdefensie.nl/DMI.