Directie Materiele Instandhouding

Korte video over de Directie Materiële Instandhouding (DMI). Het onderhoud van schepen, onderzeeboten en systemen bij de marine gebeurt bij dit onderdeel in Den Helder. Hier werken specialisten aan de hightech installaties: voortstuwing, elektronica en wapensystemen aan boord.

De Directie Materiële Instandhouding zorgt achter de schermen dat schepen naar zee kunnen en mariniers kunnen opereren. De DMI is verantwoordelijk voor het onderhoud van al het materieel van de Koninklijke Marine. Of het nu gaat om de vloot of eenheden van het Korps Mariniers. De DMI is erbij betrokken.

Het technisch hoogwaardige bedrijf is verantwoordelijk voor het onderhoud van alle onderdelen en systemen van een schip op het gebied van platform, sensoren, wapens en communicatie. De ondersteuning begint al tijdens de nieuwbouw en ontwerpfase en strekt zich uit over de gehele levenscyclus van het materieel. Ruim 2.000 burgers en militairen zorgen er voor dat materieel en dienstverlening aan de gestelde eisen voldoet. Zij doen dat hier in Nederland en waar en wanneer nodig in missiegebieden wereldwijd.

Maar de DMI doet meer dan alleen onderhoud. Ze zorgt ook voor de logistieke ondersteuning. De DMI zorgt voor alle aspecten op het gebied van de bevoorrading, zoals voorraadmanagement, inkoop, opslag en fysieke distributie. Zij maken mogelijk dat de Koninklijke Marine 24/7 kan opereren. Want zonder onderhoud geen inzet.