Defensie Duikgroep

Korte video over de Defensie Duikgroep. De duikgroep voert duikoperaties uit en ruimt explosieven onder water. Ook repareren deze duikers van de marine vaartuigen onder water en controleren ze havens op mogelijke explosieven.

De Defensie Duikgroep. Marineduikers die wereldwijd en dicht bij huis van onder de waterlijn beschermen wat ons dierbaar is. Inzetbaar onder allerlei omstandigheden. In diepte en ondiepte. Kou en warmte. Goed tot geen zicht. En onder een sterke stroming doen zij hun werk. Gebruikmakend van technische hoogwaardige hulpmiddelen, zoals onbemande sonarsystemen en navigatieapparatuur. Samen met de maritieme explosieven opruimingsdienst en onze mijnenjagers zoeken en ruimen ze explosieven. Ver weg in conflictgebieden of dichter bij huis, hier op de Noordzee. Ze helpen politie enĀ  Justitie bij het zoeken naar bewijsmateriaal of vermiste personen, ondersteunen zoek- en reddingsacties, voeren reparaties en bergingswerkzaamheden uit en beschermen havens tegen terroristische dreiging.

Marineduikers verkennen wereldwijd kustgebieden op explosieven en obstakels. Zodat mariniers veilig vanaf zee op het strand kunnen landen, om verder landinwaarts te opereren. Met de verscheidenheid aan taken en capaciteiten vormt de Defensie Duikgroep een waardevolle en onmisbare eenheid voor de Koninklijke Marine en voor Nederland.