Contact marechaussee

U kunt op verschillende manieren en om verschillende redenen contact zoeken met de Koninklijke Marechaussee. Daarnaast kunt u via social media de marechaussee volgen.

Werken bij de marechaussee

Kijk op de pagina werken bij de marechaussee.

Telefonisch

De Koninklijke Marechaussee is bereikbaar via telefoonnummer 0800-1814. Dit centrale telefoonnummer is hét meldpunt voor bijvoorbeeld vragen, meldingen, aangiftes en klachten. Bent u in het buitenland, dan kunt u bellen naar telefoonnummer +31 88 958 18 14.

Social media

Stel uw vraag via social media. Het webcareteam helpt u graag verder.

Geef nooit uw persoonsgegevens door via social media. Ook niet via direct messages of privéberichten.

Uw persoonsgegevens

Wilt u weten welke persoonsgegevens de marechaussee van u heeft, en of u deze kunt raadplegen, laten aanpassen of verwijderen? Kijk hiervoor op de pagina Uw persoonsgegevens bij de marechaussee op marechaussee.nl.

Digitaal formulier voor klachten

Een klacht over het gedrag van een medewerker van de marechaussee kunt u melden via het klachtenformulier.

Heeft u een klacht over het gedrag van een particuliere beveiligingsmedewerker op een Nederlandse luchthaven? Dan kunt u de klacht indienen bij de marechaussee.

Publieksvoorlichting voor vragen, opmerkingen, feedback of suggesties

Vragen, opmerkingen of suggesties kunt u doorgeven aan de publieksvoorlichting van het ministerie van Defensie. De publieksvoorlichting is ondergebracht bij Informatie Rijksoverheid.

  • U kunt uw vraag telefonisch stellen via het 4-cijferig telefoonnummer 1400 op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur. Voor dit nummer betaalt u alleen uw gebruikelijke belkosten.
  • Bent u in het buitenland, dan kunt u bellen naar telefoonnummer +31 77 465 67 67.
  • U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier.

Persvoorlichting

Voor persvragen neemt u contact op met persvoorlichting van de marechaussee.

Bezoek- en postadres

Bezoekadres
Plein/Kalvermarkt-complex
Kalvermarkt 32
2511 CB Den Haag

Bekijk de video Bezoek aan een Defensielocatie voor bezoekregels. Let op: legitimatie is op elke locatie verplicht. In de flyer 'Uitleg toegangscontrole' leest u hoe Defensie omgaat met uw persoonsgegevens.

Postadres
Postbus 90200
3509 BE Utrecht

Marechausseegeschiedenis

Vragen over de geschiedenis van de marechaussee kunt u stellen aan het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) via e-mail: informatievragennimh@mindef.nl.