Studenten marcheren voor veteranen

Meer dan 2.400 studenten van de mbo-opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) deden vandaag mee aan de actie Veva Marcheert! Dat gebeurde op 23 locaties verspreid over heel Nederland.

Deze mars is een initiatief van Hulp voor Helden. De studenten haalden met hun voettocht van in totaal 450 kilometer zo’n € 25.000 op voor veteranen en hun thuisfront.

Ingrid Boots, directeur van Hulp voor Helden: “Deze fantastische studenten en docenten dragen bij aan de erkenning en waardering voor veteranen onder een breed en vooral jong publiek. Dat maakt dit evenement uniek!”  

Om de impact van deze boodschap nog meer kracht bij te zetten, lanceert Hulp voor Helden een marketingcampagne. Daarbij zet de stichting onder meer een tv-spot en een podcast in.

Educatieve reis

Naast een fysieke uitdaging stond er ook een educatieve reis door de geschiedenis op het programma. Bij oorlogs- en vredesmonumenten, die de studenten tijdens hun route tegenkwamen, gaven lokale veteranen een toelichting. Ze vertelden daarbij ook over hun eigen ervaringen.

Baan bij Defensie

De mbo-opleiding Veiligheid en Vakmanschap bereidt jongeren voor op een baan bij Defensie. Zij leren hoe zij de civiele diensten in Nederland kunnen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van militairen tijdens de coronapandemie of bij de overstromingen in Limburg.