Orthopedie Techniek Aardenburg

Militair Revalidatie Centrum Aardenburg heeft een eigen instrumentmakerij: Orthopedie Techniek Aardenburg (OTA). OTA levert landelijk medische hulpmiddelen voor militairen en burgers. De makerij is al meer dan 25 jaar de specialist in Nederland op het gebied van armprothesen en beenprothesen, sportprothesen- en orthesen en steunzolen.

Onze specialisten meten, maken en leveren protheses en ortheses met passie en betrokkenheid. Daarbij hebben ze 1 doel: het teruggeven van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.

Orthopedie Techniek Aardenburg is een innovatief bedrijf. Zo neemt 3D-printen een steeds belangrijkere plaats in, net als klikprothese (osseointegratie).

Prothesen

Een prothese vervangt en ondersteunt een lichaamsdeel. Bijvoorbeeld een been of arm. U kunt bij Orthopedie Techniek Aardenburg terecht voor alle soorten arm- en beenprothesen. Ook voor sporters. De revalidatiearts en een team van specialisten maken voor u de prothese.

Orthesen

Een orthese corrigeert of ondersteunt een lichaamsdeel of functie. Het wordt ook gebruikt om bepaalde bewegingen of vergroeiingen tegen te gaan. Orthesen zijn bijvoorbeeld:

  • Steunzolen;
  • Braces;
  • Korsetten;
  • Beugels.

Orthesen helpen bijvoorbeeld bij artrose, letsel aan botten en pezen, rugklachten, verlamming of stabiliteitsproblemen.

Second opinion

Het maken van een prothese of orthese is maatwerk en in veel gevallen ingewikkeld. Bent u niet tevreden over uw huidige hulpmiddel of heeft u vragen? Orthopedie Techniek Aardenburg biedt u zonder kosten en zonder dat u iets moet een second opinion aan. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Verwijzen

U krijgt van uw arts een verwijsbrief voor een orthopedisch hulpmiddel. Met deze brief kunt u zelf een afspraak maken via onderstaande contactgegevens. Als de arts uw verwijzing rechtstreeks naar ons stuurt, dan neemt een van onze medewerkers contact met u op.

Vergoeding

De vergoeding van prothesen en orthesen is per zorgverzekeraar anders geregeld. Lees uw polisvoorwaarden na of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie.

Contact

Heeft u vragen? Of wilt u een afspraak maken met Orthopedie Techniek Aardenburg? Bel op werkdagen (0343) 59 84 35 of stuur een e-mail: orthopedietechniek@mrcdoorn.nl.