Wouter Nijenhuis: spreker vanuit Defensie

"Eervol gevoel waarin verantwoordelijkheidsbesef en samenwerken bij elkaar komen. Een gevoel wat ik probeer door te geven naar collega’s en de mensen daarbuiten."

"Ik ben onderofficier bij het Korps Mariniers. Ik heb mijzelf gespecialiseerd als Mountain Leader. Vrij vertaald: militair berggids. Dé militaire specialist in extreem terrein. Dat in ons werk grenzen worden opgezocht, van landen en streken, fysiek en mentaal, mag duidelijk zijn. Vaak is het slagen van een missie afhankelijk van materialen die je zelf op grote hoogte hebt aangebracht. De ankerpunten, de touwen waar letterlijk mensenlevens aan hangen. Geen ruimte voor fouten.

Hoe groot onze organisatie ook is en hoe groot ons belang voor vrede en veiligheid. Uiteindelijk komt het aan op een eindeloze reeks kleine handelingen, zoals het bevestigen van een touw, door mensen zoals ik. Kleine handelingen die bij verkeerd gebruik onherroepelijk leiden tot dodelijke afloop.

Vertrouwen in het materiaal, mijn eigen kunde, en het vertrouwen van de collega’s in mij maken mijn werk uniek en geweldig. Het is eervol gevoel waarin verantwoordelijkheidsbesef en samenwerken bij elkaar komen. Een gevoel wat ik probeer door te geven naar collega’s en de mensen daarbuiten." (Wouter)