CDS ontvangt 1e exemplaar van boek over hedendaagse oorlogvoering

Wat zijn de belangrijkste dimensies van oorlog in 21e eeuw? En hoe is het orthodoxe denken over oorlog te actualiseren? Dit zijn 2 van de vele zaken die aan bod komen in het boek ‘The Conduct of War in the 21st Century. Kinetic, Connected and Synthetic’. Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer ontving vandaag het eerste exemplaar.

Vergroot afbeelding Boekcover met de tekst: The conduct of war in the 21th century.
Kaft van het boek ‘The Conduct of War in the 21st Century. Kinetic, Connected and Synthetic’.

De scheidend CDS kreeg de editie uit handen van 2 van de auteurs: Martijn Kitzen (Nederlandse Defensie Academie) en Tim Sweijs (The Hague Centre for Strategic Studies). Zij werkten samen met Rob Johnson (Universiteit van Oxford) aan het volledig Engelstalige boek.

De snelheid waarmee de wereld verandert, heeft invloed op hoe de krijgsmacht zich op oorlog kan voorbereiden, uitrusten en organiseren. Ook de manier van oorlog voeren wijzigt. De auteurs onderzochten daarom veranderingen in oorlogsvoering in deze eeuw.

Dat deden zij door te kijken naar de belangrijkste kenmerken daarvan. Zij behandelen bijvoorbeeld hybride oorlogsvoering, cyberactiviteiten, kunstmatige intelligentie en het gebruik van drones. Ook halen zij aan wat de gevolgen voor recht en besluitvorming zijn.

“Het werk zal van groot belang zijn voor studenten van militaire en strategische studies veiligheidsstudies en internationale betrekkingen”, aldus Bauer.

Verkrijgbaar

‘The Conduct of War in the 21st Century. Kinetic, Connected and Synthetic’ is verkrijgbaar via uitgeverij Routledge en Amazon.
ISBN: 9780367515249.
Prijs: £ 96 voor hardcopy, £ 29,59 voor e-book.

Op korte termijn is het boek ook gratis te downloaden. Een link volgt zodra deze beschikbaar is.