Tehuis Bronbeek

Koninklijk Militair tehuis Bronbeek ligt op de grens van Arnhem en Velp in een 9 hectare groot park, landgoed Bronbeek. Het tehuis biedt huisvesting en verzorging aan veteranen van alle krijgsmachtdelen (met uitzondering van officieren). Het monumentale gebouw uit 1863 is voorzien van alle moderne faciliteiten. Defensie draagt de kosten van gebruik en instandhouding. U als bewoner betaalt een eigen bijdrage.

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen

De zorgverlening richt zich op de vraag van de bewoner. Het tehuis streeft ernaar dat u zo lang mogelijk zelfstandig blijft. Dus uw eigen mogelijkheden staan centraal, tehuis Bronbeek biedt ondersteuning  waar dat nodig is. Voor deze zorg heeft het tehuis gekwalificeerde verzorgenden en een activiteitenbegeleidster in dienst.

Wat u ook nog wilt weten:

  • U kunt zich terugtrekken in uw eigen zit/slaapkamer met douche en toilet, kabelaansluiting voor tv, wifi en persoonsalarmering.
  • U woont in een museum waar dagelijks (behalve op maandag) bezoekers komen. Als u dat wilt kunt u met hen in gesprek komen. De winkel en koffiecorner bieden daar een mooie gelegenheid toe. Daardoor is er altijd wat te beleven.
  • En u woont op een landgoed vol verhalen. Bij 10 monumenten op het landgoed worden jaarlijks herdenkingen gehouden, waarbij uw aanwezigheid op prijs wordt gesteld.

Tijdelijk wonen op Bronbeek

U mag als veteraan ook in een logeerkamer op Bronbeek verblijven. Dat kan als u tijdelijk niet voor uzelf kunt zorgen. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of als uw mantelzorger even ontlast moet worden. Dan kunnen de verzorgers in het tehuis de zorg voor korte of langere periode overnemen.

Huistenue en uniformen

Op Bronbeek wonen oud-militairen uit de 4 krijgsmachtdelen en nog enkelen uit het voormalig Koninklijk Nederlands-Indisch Leger. Daarom kunt u bij ceremoniële gelegenheden 5 verschillende uniformen zien. Als u in Bronbeek woont krijgt u het uniform van uw eigen krijgsmachtdeel.

Daarnaast bestaat ook een huistenue van Bronbeek. Bij speciale gelegenheden kan de commandant voorschrijven dat u dit draagt. Het tenue bestaat uit een grijze broek, een wit overhemd en een Bronbeekstropdas. En een blauwe blazer en baret, beide met het Bronbeekembleem.