Collectie Bronbeek

Museum Bronbeek beheert een collectie van zo'n 85.000 objecten. Deze zijn deels tentoongesteld in het museum en liggen deels in het depot. De collectie is toegankelijk via www.museumbronbeek.nl. Bronbeek is een van de belangrijkste archieven van de Nederlandse koloniale geschiedenis.

Museum Bronbeek richt zich vooral op het handelen van de koloniale overheid in Nederlands-Indië. De collectie weerspiegelt de ambitie, de expansie en de uiteindelijke ondergang van de kolonie.

De koloniale geschiedenis heeft diepe sporen nagelaten. De stille getuigen van dit verleden zijn persoonlijke voorwerpen, memoires en foto’s. Deze vormen de basis van een uitgebreid archief dat voor iedereen toegankelijk is.

Belangrijke thema’s in de verzameling zijn het 19e-eeuwse Indië, de Tweede Wereldoorlog in Azië, de dekolonisatieoorlog en het verwerken van 'het verlies van Indië'.

Zoeken in de collectie

De online databank wordt regelmatig vernieuwd. Ook de uitgebreide boeken en tijdschriftencollectie van Museum Bronbeek is online beschikbaar en doorzoekbaar.

Heeft u aanvullingen of correcties op de gepresenteerde informatie? Geef het door per  e-mail.