Animatie Defensievisie 2035

Animatievideo van de Defensievisie 2035: Vechten voor een veilige toekomst. De Defensievisie is op 15 oktober 2020 gepresenteerd.

[Beeldtekst: Defensievisie 2035: Vechten voor een veilige toekomst]

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Ons koninkrijk wordt iedere dag bedreigd, zichtbaar en onzichtbaar. We hebben te maken met cyberaanvallen en beïnvloeding, ontvlambare geopolitieke situaties en potentiële tegenstanders worden steeds sterker. Er komen veel dreigingen op ons af en ze worden steeds complexer.

Defensie is nog niet voldoende toegerust om ons koninkrijk hier tegen te beschermen. Daarom schetst de Defensievisie 2035 een nieuw profiel voor de organisatie. Defensie wordt een technologische hoofwaardige organisatie met een sterk innoverend vermogen, die kan blijven winnen van potentiële tegenstanders. Een organisatie die handelt op basis van de beste informatie en die zich als betrouwbare partner en bondgenoot inzet voor een sterker en zelfredzaam Europa en verdere specialisatie binnen de NAVO. Kortom: een organisatie die de vrede bewaakt, de zwaarste vormen van geweld toepast en alles wat daar tussenin ligt.

Voor dit alles zijn investeringen nodig, nu en voor de langere termijn. We houden ons nu niet aan internationale afspraken. Maar onze vrijheid is kostbaar. De veiligheidssituatie in de wereld vraagt erom. Het koninkrijk heeft het hard nodig en onze mensen hebben er recht op.

[Beeldtekst: Defensievisie 2035: Vechten voor een veilige toekomst]