Succesvolle weken voor Zr.Ms. Groningen en kustwacht: opnieuw drugsvangst

Het marineschip Zr.Ms. Groningen heeft donderdag opnieuw een snelle boot onderschept in het Caribisch gebied. Bij de actie werd ruim 1.000 kilo contrabande in beslag genomen. 

Het vaartuig (een zogeheten go-fast) werd opgemerkt door het Maritieme Operatie Centrum (MOC) van de Kustwacht Caribisch Gebied, die de inzet coördineerde. Daarop werden het patrouilleschip Groningen en vliegende eenheden van de kustwacht op de go-fast afgestuurd.

Eenmaal binnen bereik lanceerde het marineschip haar snelle onderscheppingsboten, de zogeheten FRISC’s. De opvarenden van de go-fast gingen er op volle snelheid vandoor, gooiden spullen overboord en negeerden stopsignalen en waarschuwingsschoten. Daarop werden de buitenboordmotoren uitgeschakeld.

6e onderschepping

Uiteindelijk is er ruim 1.000 kilo aan smokkelwaar, voornamelijk drugs, in beslag genomen. Dit en de 5 Venezolaanse opvarenden zijn overgedragen aan het Korps Politie Curaçao.

Met deze laatste actie van de Groningen staat de teller van onderscheppingen op 6 in 3 weken. Het totaal gewicht aan in beslag genomen contrabande tijdens deze zes acties komt uit op ruim 4.000 kilo.