Krachtige militaire muziek onderstreept verbinding NAVO

Nederland heeft de verbinding met het NAVO-bondgenootschap ook muzikaal onderstreept. De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers speelde afgelopen dagen namelijk op het Military Brass Band Festival in het Roemeense Braila. Aan de Donau, niet ver van de grens met Oekraïne, traden de militaire muzikanten op met orkesten uit Polen, Hongarije, Bulgarije, Portugal en gastland Roemenië.

Vergroot afbeelding De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers op het Military Brass Band Festival in het Roemeense Braila.
De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers op het Military Brass Band Festival in het Roemeense Braila.

De regimentsfanfare viel op door het traditionele karakter van de muziek. Dit in tegenstelling tot de op de taptoe veel gespeelde volks- en lichte muziek. De grenadiers en jagers brachten onder meer bekende publieksfavorieten als de marsen Arnhem en Arromanches ten gehore.

Het 22-koppige landmachtorkest liet tijdens meerdere optredens vele duizenden mensen genieten van de militaire muziek.

De fanfare zette gisteren weer voet op Nederlandse bodem.