VeVa marcheert voor veteranen

Zo’n 2.000 leerlingen van 16 Regionale Opleidingscentra door heel het land hebben vandaag meegedaan aan de actie VeVa Marcheert! Dat gebeurde onder meer in Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Zwolle en Groningen.

Het initiatief voor deze mars komt van de Stichting Hulp voor Helden, die nauw heeft samengewerkt met het ROC Nijmegen. Die school haalde met hun deelname geld op voor de goede doelen die Hulp voor Helden ondersteunt.

Sascha van Well, onderwijsinstructrice bij ROC Nijmegen: “Hiermee laten studenten zien dat zij veel meer in hun mars hebben dan het scrollen door TikTok of het kijken naar Netflix.”

Veteranendag

In Zwolle was er een andere insteek. “We hebben de afgelopen maanden veel geld opgehaald voor andere goede doelen, voor ons stond deze mars van 19 kilometer in het teken van Veteranendag”, meldt Laurens Klijnsma, docent Defensie-opleidingen op het Deltion College in Zwolle.

En daar ging het vandaag, onder soms tropische omstandigheden ook om: aandacht voor de veteranen en de opleiding tot militair. “Een stukje historie meepakken, grenzen verleggen, doorzettingsvermogen en teamspirit, dat is het doel van vandaag. VeVa Marcheert is onze manier om aandacht te vragen voor het belang van het militaire beroep.”