Veteranen over hun missie en strijd daarna, in het boek Onoverwinnelijk

Veteranen die blijven knokken, ondanks de grootst denkbare tegenslagen. Daarover gaat het boek ‘Onoverwinnelijk’ van Stephan de Vries. Hij schreef het met het oog op de Invictus Games. Staatssecretaris Christophe van der Maat kreeg zojuist een exemplaar in het Haagse Zuiderpark tijdens de Invictus Games-welkomstreceptie. Daar wordt getoast op de spelen die morgen beginnen.

Vergroot afbeelding Stephan de Vries (li) overhandigt een exemplaar van zijn boek aan staatssecretaris Christophe van der Maat.
Stephan de Vries (li) overhandigt een exemplaar van zijn boek aan staatssecretaris Christophe van der Maat.

De auteur neemt de lezer mee naar uitzendgebieden. Die meeste militairen komen daar gezond en wel van terug, maar niet iedereen, zoals Luuk. In Afghanistan opent hij per ongeluk het vuur op collega´s. Daarbij verliest Marc zijn benen. In hetzelfde land rijdt Rob op een bermbom. Hij moet daardoor een onderbeen missen. Alina en Annelies keren beschadigd terug uit voormalig Joegoslavië. Beide vrouwen lopen er een posttraumatische  stressstoornis op.
Sommige militairen sneuvelen of raken ernstig gewond. Anderen keren terug zonder zichtbaar letsel, maar laten wel iets van zichzelf in de oorlog achter: hun onschuld of gemoedsrust.

Tegenslagen

In ‘Onoverwinnelijk’ vertellen veteranen wat het betekent om te blijven knokken, ondanks de grootst denkbare tegenslagen. Daarmee is dit aangrijpende boek een ode aan hen die gewond raken, maar zich niet gewonnen geven en zich daarmee onoverwinnelijk tonen.

Militaire Willems-Ordedrager luitenant-kolonel Gijs Tuinman nam het voorwoord in ‘Onoverwinnelijk’ voor zijn rekening.
Het net verschenen boek telt 237 pagina’s plus een aantal foto’s.
Het is een uitgave van Nieuw Amsterdam.
ISBN: 9789046829493.
De prijs is € 21,99. Er is ook een e-versie verkrijgbaar.

Auteur

Auteur De Vries was fractiemedewerker in de Tweede Kamer en politiek adviseur van de minister van Buitenlandse Zaken. Tegenwoordig werkt hij als reservist bij de Koninklijke Marine op Sint Maarten. Bij Nieuw Amsterdam verscheen eerder Mannen van staal; een portret van jonge mariniers.