Contracten voor vliegend materieel Kustwacht Caribisch Gebied

Ten behoeve van de Kustwacht Caribisch Gebied zijn 2 contracten getekend, zo maakt de Defensie Materieel Organisatie vandaag bekend. Een overeenkomst betreft de levering van 2 nieuwe Search and Rescue-helikopters in 2023. De ander gaat over de verlenging van al in gebruik zijnde Dash-8 patrouillevliegtuigen. Daarin is ook een grondige modernisering van de toestellen opgenomen.

Met beide contracten verzekert de kustwacht zich de komende 10 jaar van hoogwaardig materieel voor zoek- en reddingsacties op zee en verkenningen vanuit de lucht. Dat laatste is belangrijk voor taken als opsporing en toezicht.

Het Britse Bristow Helicopters Limited levert de SAR-heli’s. Het Canadese PAL Aerospace Ltd en het Nederlandse Jet Support BV brengen de Dash-8 patrouillevliegtuigen weer op de hoogste standaard.

De Kustwacht Caribisch Gebied zorgt voor de veiligheid op de wateren rond Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland.