Minister ontvangt boek over omgaan met PTSS voor kinderen

Hoe ga je als ouder om met een posttraumatische stressstoornis (PTSS)? Hoe laat je je kinderen weten dat er iets niet goed met je gaat? Tegen deze en vele andere vragen liep oud-politieagente Maaike Zegers-Handgraaf aan. Naar aanleiding van de hulp die ze kreeg, schreef zij het boekje ‘Een Kast Vol’. Minister Ank Bijleveld-Schouten kreeg vandaag een exemplaar overhandigd.

Vergroot afbeelding De minister met boek, auteurs aan weerszijden. In een gang op Plein 4.
Minister Bijleveld ontving het werk uit handen van de auteurs.

Zegers kampte zelf met PTSS en ging in behandeling bij ARQ Centrum’45. De gesprekken die zij voerde met psycholoog Mariëlle Hoekstra hebben uiteindelijk tot het werk geleid. Hoekstra schreef mee aan de uitgave.

Met het boek hopen zij andere ouders die met PTSS kampen te helpen. Het werk dient als ondersteuning voor zowel ouders als kinderen. Een ouder met PTSS kan het gevoel krijgen dat hij of zij faalt in het ouderschap. Dat kan schuldgevoelens opleveren en afstand scheppen. Communicatie kan veel van deze problemen oplossen, maar hoe doe je dat?

Emotiekaarten

De auteurs behandelen veel verschillende onderwerpen, op speelse en leerzame wijze. Zo kunnen lezers bijvoorbeeld losse emotiekaarten bestellen. Die ondersteunen een gesprek en moeten dit dan makkelijker maken.

Van het boekje zijn 2 verschillende versies gemaakt. 1 speciaal voor politieagenten en 1 voor Defensiepersoneel. Die laatste versie is sinds vorige maand uit. Bijleveld heeft er nu ook 1.

‘Een Kast Vol’ is te bestellen via de website www.eenkastvol.nl. Een boekje zonder emotiekaarten kost € 12,95, de versie met kaarten € 15. Beide prijzen zijn exclusief verzendkosten.