Egbers van marechaussee naar Dopingautoriteit

Generaal-majoor Vincent Egbers verruilt de Koninklijke Marechaussee per 1 september 2021 voor de Dopingautoriteit. Hij volgt de huidige voorzitter Herman Ram op.

Egbers werkt momenteel voor het Instituut Defensie Leergangen. Hij richt zich daar op de Top Defensie Vorming. Daarnaast vertegenwoordigt hij Defensie in het project Nieuwbouw AIVD/MIVD.

Eerder in zijn loopbaan was Egbers plaatsvervangend commandant bij de Koninklijke Marechaussee. Egbers volgde de Koninklijke Militaire Academie. Daarna studeerde hij bedrijfswetenschapen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Voordracht van NOC*NSF

De minister van Medische Zorg en Sport is verantwoordelijk voor de benoeming van de voorzitter van de Dopingautoriteit. Dit gebeurt op voordracht van NOC*NSF. Bureau Algemene Bestuursdienst begeleidde het werving- en selectieproces.

De Dopingautoriteit bestrijdt doping in de sport. De autoriteit controleert sporters op doping en ontwikkelt anti-dopingregels. Voorlichting en advies aan sporters en begeleiders over doping behoort ook tot de taken.