Douaniers mede dankzij Defensie strak in het blauw

Alle 3.000 medewerkers van de Douane dragen mede dankzij Defensie vanaf vandaag een nieuw uniform. Het Kleding- en Persoonsgebonden Uitrustingbedrijf (KPU-bedrijf) heeft bijgedragen aan de productie en verstrekking van de nieuwe pakken.

De kleding is ontworpen door Mart Visser. De grensbewakers dragen voortaan een blauw uniform met gouden letters in plaats van het verouderde groene.

Het KPU-bedrijf, een specialist op het gebied van uniformen, heeft onder meer het inslaan en keuren van de artikelen op zich genomen. Vanaf nu is het bedrijf verantwoordelijk voor de instandhouding van het uniform en de uitgifte daarvan aan medewerkers van de Douane.

Centraal kledingpunt

Zo neemt het KPU-bedrijf onder andere het jaarlijks inmeten en op maat maken van de kleding voor 600 nieuwe medewerkers van Douane en Belastingdienst voor haar rekening. Dit gebeurt bij het Centraal Kleedpunt in Soesterberg, waar deze medewerkers de uniformen kunnen passen en vervolgens direct meenemen of opgestuurd krijgen.

Voor dit project en de instandhouding hiervan voorziet de Belastingdienst het KPU-bedrijf van extra personeel. Op deze wijze worden Rijksbreed de krachten gebundeld, zonder dat er concessies worden gedaan aan de intensieve dienstverlening aan de eigen Defensieorganisatie.