5 miljoen voor Invictus Games

Defensie geeft de Stichting Power of Freedom 5 miljoen euro subsidie voor de Invictus Games in 2022. Minister Ank Bijleveld-Schouten tekende hiervoor vandaag een overeenkomst met voorzitter van de stichting en oud-landmachtcommandant luitenant-generaal b.d. Mart de Kruif.

Het geld is nodig omdat de organisator het sportevenement 2 keer kort voordat het zou plaatsvinden, moest cancelen vanwege corona. De Invictus Games zijn voor een groot deel afhankelijk van de blijvende aanvullende ondersteuning van nationale en internationale sponsoren. Die hebben toegezegd hun bijdrage door te schuiven.

De minister levert graag een bijdrage aan het belangrijke evenement. “We vragen veel van onze militairen. We moeten dan ook goed voor ze zorgen. Deelname aan de Invictus Games past daarin. Als eerbetoon aan de offers van onze veteranen, en die uit andere landen, steunt Defensie weer de organisatie van de Invictus Games in 2022 in Nederland.”

De Invictus Games beginnen vandaag precies over een jaar.