Burgerpersoneelsfonds helpt met 3 ton aan gift of lening

De Stichting Burgerpersoneelsfonds (SBF) hielp in 2020 weer verschillende burgermedewerkers met financiële problemen.  Ze verstrekte voor € 305.063 aan renteloze leningen en giften. Dat staat in het jaarverslag over 2020. Staatssecretaris Barbara Visser nam het vandaag in ontvangst.

Het aantal ingediende aanvragen nam af ten opzichte van een jaar eerder. Met de leningen is een bedrag van € 238.330 gemoeid. De stichting besteedde een bedrag van € 66.733 aan giften aan vooral (ernstig) zieke medewerkers of hun gezinsleden. 22 personen kregen budgetbegeleiding.

Sociale en medische omstandigheden

De stichting helpt actief dienende en post-actieve burgermedewerkers van alle Defensieonderdelen en hun nabestaanden. De helpende hand wordt uitgestoken als mensen door sociale en/of medische omstandigheden in financiële problemen zijn gekomen.

Op tijd hulp vragen

In Nederland is het aantal huishoudens met financiële problemen (1,4 miljoen) groot. SBF vermoedt dat niet alle medewerkers die in de problemen zitten een beroep op dit fonds doen. Zij roept op eventuele schroom opzij te zetten en niet te wachten tot het te laat is.

Nederlandse schuldhulproute

Defensie heeft zich ook aangesloten bij de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). In deze stichting werken bedrijven, gemeenten en partners uit het schuldendomein samen. De NSR biedt passende schuldhulp aan alle Nederlanders. Dit om te voorkomen dat betalingsproblemen uitgroeien tot schuldzorgen.