Groen licht aanbesteding interim gevechtskleding

Voor de aanbesteding van de Interim NFP-gevechtspakken (Netherlands fractal pattern) is er groen licht. Defensie kan door met de gekozen leverancier en tekent vrijdag het contract. Bij de aanbesteding van de nieuwe gevechtslaarzen heeft 1 van de leveranciers bezwaar gemaakt tegen de keuze van Defensie. Hierdoor loopt de aankoop vertraging op.

Directeur Defensie Materieel Organisatie vice-admiraal Arie Jan de Waard: “Voor het interim-gevechtspak dus goed nieuws. We kunnen gewoon door met dit project. Na de zomer begint het passen en meten bij de militairen. En daarna de Defensiebrede uitrol vanaf eind dit jaar tot in 2022.”

Gevechtslaarzen vertraagd

De Waard: “Minder goed nieuws wat betreft de laarzen. Een leverancier spant een kort geding aan en we moeten de uitspraak van de rechter afwachten. Die verwachten we in de loop van april. Worden we in het gelijk gesteld dan starten we na de zomer met het nieuwe concept waarbij de militair uit verschillende merken gevechtslaarzen kan gaan kiezen. Tot dat moment worden de laarzen van het huidige merk gewoon uitgeleverd.”