Geraldine Kemper duikt voor tv-programma onder met Zr.Ms. Dolfijn

“Het luik ging dicht, er was geen weg terug. Het is binnen echt groter dan verwacht, maar ik besefte wel: ik kan nergens heen.” Dat liet presentatrice Geraldine Kemper weten na een tocht onder water. Voor het programma Five Days Inside voer ze mee op onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn.

Vergroot afbeelding Geraldine Kemper poseert tussen 2 marinemannen.
Geraldine Kemper voer voor het programma Five Days Inside mee met Zr.Ms. Dolfijn.

In plaats van de gebruikelijke 5 dook de presentatrice 6 dagen in de militaire wereld onder water. “Meevaren met een onderzeeboot past perfect in het plaatje van Five Days Inside: achter gesloten deuren kijken op plekken waar niet iedereen mag komen”, aldus de presentatrice.

Tijdens haar reis maakte ze onder meer een marine-oefening aan boord mee. Ze volgde de dagelijkse realiteit van de bemanningsleden, met wie Kemper in gesprek ging over hun werk. “Ik heb me erg welkom gevoeld”, aldus Kemper.

Vergroot afbeelding Onderzeeboot, bemanningsleden staan er bovenop. Marineboot ligt erachter.
Geraldine sprak met bemanningsleden over hun werk onder water.

Respect

“Vooral de passie voor hun werk viel me op. Je bent lang van huis, zit in een beperkte omgeving en kunt niet vrijelijk praten over alles wat je doet.” Volgens haar moet je je werk dan toch wel heel leuk vinden. “Als je er niets over hoort is het goed gegaan. Dat vond ik ook bijzonder. Deze mensen doen hun werk omdat ze iets goeds willen doen. Ik heb daar veel respect voor.”

Benieuwd naar de ervaring van Kemper? Kijk dan morgen om 20.30 uur naar Five Days Inside op RTL5. Daarnaast is de aflevering te zien via Videoland en RTLXL. Zie een volledig interview met Kemper over haar vaarervaring in de Defensiekrant.