Korps Mariniers

Korte video over het Korps Mariniers. Het belangrijkste werk van de mariniers? Amfibische en speciale operaties. Het betekent dat de maritieme lichte infanterie-eenheden kunnen optreden op zee, land en de grens hiervan. Van oorlogvoering en humanitaire hulpverlening, tot geheime verkenningen en terreurbestrijding. Ook onderscheidt het korps zich door zijn expertise op het gebied van oorlogvoering in rivier- en kustgebied (riverine) en arctische, bergachtige en woestijnomstandigheden.

Het Korps Mariniers draagt bij aan vrede en veiligheid op en vanuit zee. Mariniers kunnen snel wereldwijd worden ingezet, ook onder moeilijke geografische en klimatologische omstandigheden. In een onzekere wereld heeft de Nederlandse krijgsmacht behoefte aan snel inzetbare eenheden. Marinierseenheden zorgen samen met oorlogsschepen voor de gevechtskracht van de Koninklijke Marine. Inzetbaar voor, tijdens of na crisissituaties, waaronder gewapende conflicten, terrorismebestrijding en rampen. Ze werken vanaf marineschepen of zelfstandig aan land. Zo wijd de wereld strekt.

Mariniers zijn inzetbaar tot en met het hoogste geweldsniveau. Ter land, ter zee en vanuit de lucht. Ook voor complexe en speciale operaties. Van woestijn, jungle, berg- en poolgebieden tot aan dichtbevolkte steden. Gevormd door de korpswaarden verbondenheid, kracht en toewijding vertrouw je als marinier in moeilijke situaties op jezelf, je buddy en je team. Als de opdracht gegeven is gaat een marinier aan de slag om die tot een succesvol einde te brengen. Er is meestal geen weg terug. Achter hen ligt de zee. Voor hen de vijand. Al meer dan 350 jaar. En ook in de toekomst.