Portret reservist Otto Duindam

Deze video uit 2016 maakt deel uit van een serie portretten over reservisten bij Defensie. In deze video staat Otto Duindam centraal. In het dagelijks leven werkt hij als ICT'er bij ProRail. Hij zet zich daarnaast in als reservist bij de Koninklijke Marine.

Ik heb van m'n 18e tot m'n 34e bij de Koninklijke Marine gewerkt, dus ik ben echt wel getogen bij de Koninklijke Marine. En alles wat ik doe dat doe ik vanuit mijn achtergrond bij de marine. En de marine is toch nog een deel van mij. En daarom wil me graag ook nog inzetten voor de marine en dat kan heel goed als reservist. Als ik weer actief ben als reservist, zoals bijvoorbeeld aan boord van de Johan de Witt, dan heb ik een gevoel van thuiskomen vaak. Het is toch weer terug in een wereld waar ik lang onderdeel van ben geweest, die ik heel goed ken. Ik weet dat ik daar ook nog iets kan bijdragen en dat maakt het extra leuk natuurlijk.

Als het soms zo uitkomt, dan werk ik thuis en dat kan in mijn baan. En dat is fijn, want dan kan je lekker het gezinsleven een beetje meemaken. Lekker een broodje mee-eten. Horen wat de kinderen hebben meegemaakt op school. Nou, als ik de kans heb ga ik lekker met de meiden op stap. Soms naar het strand of naar het zwembad. Of gewoon lekker naar de speeltuin hier vlak in de buurt.

Ik werk bij ProRail, ik werk bij de afdeling ICT. Ik zorg dat die ICT up-to-date blijft en steeds vernieuwd wordt. ProRail komt niet altijd positief in het nieuws, maar ondertussen zorgen wij er wel voor dat er meer dan 1 miljoen mensen per dag van A naar B kunnen reizen. En daar ben ik trots op.