Ollongren bij landmacht-tak die Nederlandse beloften aan Oekraïne inwilligt

Materieel en wapens voor Oekraïne zijn keer op keer zorgvuldig verpakt en alles werkt. Dat heeft de ontvanger van de militaire middelen aan minister Kajsa Ollongren laten weten. Ere wie ere toekomt, vond ze. Dat is het zogenoemde Materieellogistiek Commando van de landmacht. Daarom ging de minister vandaag naar de locaties Soesterberg en ‘t Harde.

Veel extra werk, maar niemand klaagt en mensen staan meteen paraat, zo viel minister Kajsa Ollongren in Soesterberg en ‘t Harde op. Ze wilde per se naar de materieellogistieke mannen en vrouwen om de complimenten uit het Oost-Europese land zelf over te brengen. Maar ook haar eigen waardering stak ze niet onder stoelen of banken.

Toezeggingen waarmaken

“Want dank zij hen kan Nederland de toezeggingen van wapens en materieel aan Oekraïne waarmaken. Voorbeelden zijn pantserhouwitsers en luchtafweerraketten. Daarmee kan het Oekraïense leger zichzelf beter verdedigen, zowel op het land als in de lucht.”  

Bij het ongeveer 1.600 koppige commando is het drukker dan ooit. Het houdt zich normaal bezig met inkoop, opslag, instandhouding, het (laten) modificeren en uitleveren van materieel. Verder zorgt het personeel er onder meer voor dat oefenende eenheden in binnen- en buitenland voedsel en reservedelen krijgen.

Sinds begin dit jaar heeft de landmacht-tak er een behoorlijke taak bij. Dat is dus het onderhoud en transport van de wapens en goederen die Nederland aan Oekraïne levert.