Militairen reanimeren met succes wandelaar tijdens 4Daagse

2 Nederlandse militairen hebben vandaag tijdens de 4Daagse het leven van een wandelaar gered. Korporaals Shirley (marine) en Esther (10 natres) zagen tijdens hun eigen wandeltocht een man op het parcours, waar het niet goed mee ging.

Vergroot afbeelding Wandelaars lopen over een brug, de zon komt net op.
Archieffoto: Wandelaars tijdens de 4Daagse.

De 2 spraken de man aan, maar kregen geen reactie. Ze onderzochten hem en Shirley is vervolgens direct gaan reanimeren, terwijl Esther hulp haalde. Gelukkig boden Britse medici direct ondersteuning.

Terwijl de politie de boel afzette, werd er een poncholiner boven de hulpverleners en het slachtoffer gehouden tegen de zon. De man kwam na 1,5 minuut reanimeren weer bij bewustzijn. Hij is met een ambulance afgevoerd naar een nabijgelegen medisch centrum.

Vergroot afbeelding Korporaals Shirley en Esther tonen het schildje van Kamp Heumensoord. Commandant Kamp Heumensoord luitenant-kolonel John Haasnoot in het midden.
De 2 militairen werden bedankt voor hun kordate optreden.

Bedankt voor optreden

Commandant Kamp Heumensoord luitenant-kolonel John Haasnoot heeft de vrouwen vanmiddag opgezocht. Hij heeft de 2 uitvoerig bedankt voor hun kordate optreden en een schildje overhandigd van Kamp Heumensoord.

Voor Shirley is het de eerste keer dat zij de 4Daagse loopt. Esther deed al 7 keer eerder mee, maar doet dat dit jaar voor het eerst als militair.